banner
icon

علائم سرطان حنجره و همه آنچه باید در مورد درمان آن بدانید

رشد غیر طبیعی سلول ها در ناحیه حنجره باعث به وجود آمدن توده در این بخش از اندام انسان می شود و در نتیجه فرد مبتلا به سرطان می شود. عوامل مختلفی بر درمان سرطان تاثیر گذار هستند که از مهمترین آنها می توان به نوع توده (خوش خیم یا بدخیم)، قرار گیری توده و میزان پیشرفت این توده است.

به چه بیماری مبتلا هستید؟!
با انتخاب بیماری مورد نظر شمارا بهتر راهنمایی خواهیم کرد

نحوه ارائه خدمات در کلینیک به چه صورت است؟

رزرو نوبت

رزرو نوبت به دو صورت حضوری و آنلاین انجام میشود

پیگیری رزرو

این مرحله توسط منشی بصورت تلفنی و پیامک پیگیری میشود

ویزیت بیمار

ویزیت بیمار توسط دکتر فرشید اربابی آغاز و بیمار از شرح درمان مطلع میشود

شروع درمان

باتوجه به نوع بیماری شروع درمان توسط پزشک کنترل میشود.

ساعت کاری : 09:00 الی 17:00
منتظرتان هستیم در :
خ مطهري، خ ميرعماد، نبش كوچه دوم، ساختمان پزشكان مهداد، طبقه دوم
بیمار گرامی پس از ثبت موفق نوبت، همکاران ما بلافاصله جهت تعیین روز و ساعت با شما تماس خواهد گرفت

سوالات متداول

عواملی مانند مصرف تنباکو (سیگار، قلیان و مواد دیگر)، مصرف الکل، عفونت با ویروس HPV (Human Papillomavirus)، تماس با مواد شیمیایی مضر، ضعف سیستم ایمنی و عوامل ژنتیکی می‌توانند خطر ابتلا به سرطان حنجره را افزایش دهند.

برای تشخیص سرطان حنجره، پزشک ممکن است از روش‌هایی مانند بررسی بالینی (معاینه جسمانی و جمع‌آوری سوابق پزشکی)، آزمایشات تصویربرداری (مانند اندوسکوپی و تصویربرداری مقطعی) و بیوپسی (جمع‌آوری نمونه بافت برای تحلیل تحت میکروسکوپ) استفاده کند.

روش‌های درمان سرطان حنجره شامل جراحی (استئوکتومی، لارنگوآکسپکسی و رادیکال نکلئوپکسی)، رادیوتراپی (استفاده از پرتوهای با انرژی بالا برای نابودی سلول‌های سرطانی)، شیمی درمانی (استفاده از داروها برای کاهش و تخریب سلول‌های سرطانی) و درمان هدفمند مولکولی می باشد.

هیچ آزمایش یا برنامه غربالگری برای تشخیص سرطان حفره دهان و حلق وجود ندارد. با این حال، بسیاری از روش ها هستند که به تشخیص این سرطان کمک می کنند. در بسیاری از موارد معاینات منظم دهان و دندان باعث می شود دندانپزشک تومورهای موجود در دهان آنها را تشخیص دهد و سپس بیمار را برای بررسی های بیشتر به پزشک متخصص ارجاع می دهد. 

حنجره یکی از بخش های بسیار مهم از بدن انسان است که به او اجازه می دهد حرف بزند، غذا بخورد و یا نفس بکشد. اگر این عضو در بدن انسان دچار مشکل شود، چالش های زیادی برای سلامتی به وجود می آیند. موارد متعددی وجود دارند که خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می دهند که یکی از آنها استعمال دخانیات است. ترک دخانیات می تواند به سلامت حنجره کمک کند و خطر رشد سلول های غیر طبیعی در گلو و حنجره را کاهش می دهد. از طرف دیگر، باید بدانید با پیشرفت هایی که در علم صورت گرفته است این سرطان قابل درمان و قابل کنترل است. لازم به ذکر است که تشخیص سرطان حنجره نیازمند ارزیابی توسط یک پزشک متخصص است. در صورتی که هرگونه علامت یا simptom مشکوکی در حنجره تجربه می‌کنید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا ارزیابی و تشخیص صحیح انجام شود.

زمانیکه نام سرطان حنجره شنیده می شود، بسیاری از بیماران ترس و استرس را تجربه می کنند، اما باید بدانید با پیشرفت هایی که در علم پزشکی به وجود آمده است این سرطان قابل درمان و قابل کنترل است. در نتیجه، توصیه می شود به محض مشاهده اولین علائم سریعا به پزشک مراجعه کنید و تست های غربالگری را به دقت انجام دهید. سرطان حنجره یکی از بیماری‌های خطرناکی است که ممکن است بر روی سلامتی افراد تأثیر مخربی داشته باشد. این نوع سرطان معمولاً به دلیل عواملی مانند مصرف تنباکو، مصرف الکل، عفونت‌های ویروسی و … به وجود می‌آید. در این مطلب، به بررسی علایم، تشخیص سرطان حنجره و روش‌های درمان آن خواهیم پرداخت.

تشخیص سرطان حنجره

سرطان حنجره چیست؟

رشد غیر طبیعی سلول های در اندام های مختلف بدن باعث می شوند که توده ای به وجود بیاید که با نام سرطان در میان عموم شناخته شده است. اگر رشد سلول های سرطانی کنترل نشود، می تواند درد زیادی را به بیمار متحمل کند و در نتیجه بیمار جان خود را از دست می دهد. سرطان می تواند خوش خیم و یا بد خیم باشد. تشخیص نوع سرطان ( خوش خیم و یا بد خیم بودن) تنها توسط پزشک متخصص امکان پذیر است و پزشک پس از انجام آزمایشات مختلف در این باره تصمیم گیری می کند.

سرطان حنجره از تشخیص تا درمان

رشد غیر طبیعی سلول ها در ناحیه حنجره باعث به وجود آمدن توده در این بخش از اندام انسان می شود و در نتیجه فرد مبتلا به سرطان می شود. عوامل مختلفی بر درمان سرطان تاثیر گذار هستند که از مهمترین آنها می توان به نوع توده (خوش خیم یا بدخیم)، قرار گیری توده و میزان پیشرفت این توده است. روش های متفاوتی وجود دارند که پزشک با بررسی آنها به قطعیت در مورد وجود سلول های سرطانی در حنجره می رسد و سپس بر اساس این اطلاعات درمان را آغاز می کند.

سرطان حنجره

علائم سرطان گلو و حنجره

سرطان حنجره می تواند خود را با علائم مختلف نشان دهد. شناخت این علائم به شما کمک می کند هر چه زودتر نسبت به تشخیص سرطان حنجره اقدام و برای درمان اقدام کنید. بهتر است بدانید این سرطان در مراحل اولیه خود را نشان نمی دهد و شما با انجام تست های غربالگری می توانید به آن پی ببرید. برخی از علائمی که می توانند نشان دهنده ابتلا به این سرطان باشند به شرح زیر هستند:

  • بیمار ناگهان وزن زیادی را از دست می دهد
  • بیمار در بلع درد زیادی را تجربه می کند
  • بیمار در زمان سرفه خون مشاهده می کند
  • بیمار احساس گرفتگی صدا دارد که با هیچ روشی از بین نمی رود
  • بیمار دائما سرفه می کند

علل و عوامل خطر سرطان گلو

موارد مختلفی وجود دارند که می توانند خطر ابتلا به سرطان حنجره را افزایش دهند که به شرح زیر هستند:

استعمال دخانیات

یکی از مهمترین مواردی که خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می دهد استعمال دخانیات است. دخانیات باعث می شود که سلول های گلو و حنجره دچار مشکل شوند و در نتیجه سرطان رخ می دهد.

مصرف زیاد تنباکو و الکل

دانشمندان بر این باورند که برخی از عوامل خطر، مانند مصرف تنباکو یا مصرف زیاد الکل، می تواند به DNA سلول هایی که داخل دهان و گلو را پوشانده اند آسیب برساند و باعث ایجاد این سرطان شود.

ابتلا به ویروس HPV

یکی دیگر از عواملی که می تواند زمینه ساز ابتلا به سرطان حنجره گردد، ابتلا به ویروس HPV است. 

تشخیص سرطان حنجره

هیچ آزمایش یا برنامه غربالگری برای تشخیص سرطان حنجره وجود ندارد. با این حال، بسیاری از روش ها هستند که به تشخیص این سرطان کمک می کنند. در بسیاری از موارد معاینات منظم دهان و دندان باعث می شود دندانپزشک تومورهای موجود در دهان آنها را تشخیص دهد و سپس بیمار را برای بررسی های بیشتر به پزشک متخصص ارجاع می دهد.  دندانپزشکان با بررسی حفره دهان در آینه هایی که دارند می توانند  تغییراتی مانند لکه های سفید (لکوپلاکیا)، زخم ها یا توده ها را بررسی کنند.

در صورتی که بیمار از دخانیات و یا الکل استفاده کند وجود این توده ها و زخم ها ممکن است بیشتر باشد. معاینات منظم دندانپزشکی که شامل معاینه کل دهان می شود، برای تشخیص زودهنگام سرطان های دهان مهم است. تشخیص سرطان حنجره نیازمند انجام مجموعه‌ای از مراحل و تست‌ها است تا پزشک بتواند تصویر کاملی از وضعیت بیمار داشته باشد. مراحل تشخیص سرطان حنجره شامل موارد زیر می‌شود:

  • بررسی پزشکی

پزشک ابتدا بررسی بالینی انجام داده و نشانه‌ها و علائم مشکل را بررسی می‌کند. سوابق پزشکی و اقداماتی که بیمار ممکن است انجام داده باشد نیز در این مرحله بررسی می‌شود.

  • تشخیص سرطان حنجره با آندوسکوپی

آندوسکوپی یکی از روش‌های معمول برای تشخیص سرطان حنجره است. این فرآیند با استفاده از دستگاهی که دور حنجره قرار می‌گیرد، تصویری از داخل حنجره به پزشک ارائه می‌دهد.

  • تشخیص سرطان حنجره با بیوپسی

در صورت شک و تردید پزشک، نمونه‌برداری با بیوپسی از توده‌های مشکوک در حنجره انجام می‌شود تا با بررسی آن‌ها تشخیص نهایی داده شود.

  • اسکن‌های تصویربرداری و تشخیص سرطان حنجره

اسکن‌های مانند اسکن CT و MRI نیز ممکن است برای بررسی و تشخیص دقیق‌تر سرطان حنجره استفاده شود.

راه‌های تشخیص سرطان حنجره و گلو

.روش های مختلفی برای تشخیص سرطان حنجره وجود دارند که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم

معاینه دهان با رنگ ها و چراغ های مخصوص

همراه با معاینه بالینی دهان و گلو، برخی از دندانپزشکان و پزشکان ممکن است از رنگ‌ها و یا چراغ‌های مخصوص برای جستجوی نواحی غیر طبیعی استفاده کنند، به‌ویژه اگر احساس کنند بیمار در خطر ابتلا به سرطان حنجره قرار گرفته است. 

  • استفاده از تولویدین: در این روش از ماده ای به نام تولویدین بلو استفاده می شود اگر ناحیه ای از گلو تیره تر از قسمت های دیگر شود، می تواند نشان دهنده وجود سلول های سرطانی در آن ناحیه باشد. در این روش از رنگی به نام تولویدین بلو استفاده می شود. اگر رنگ در یک ناحیه غیرعادی پخش شود و رنگ آبی تیره تری نسبت به نواحی دیگر مشخص شود، احتمال وجود تومور در آن ناحیه زیاد است.
  • استفاده از نور فلورسنت: در این روش نور فلورسنت به داخل دهان تابانده می شود. نوری که از بافت غیرطبیعی منعکس می شود بی شک با نور منعکس شده از بافت طبیعی متفاوت است. این نور به داخل دهان تابیده می شود و اگر انعکاس نور در بخشی از دهان با بخش دیگر متفاوت باشد، به احتمال زیاد بیمار به این سرطان مبتلاست.
  • بیوپسی و سیتولوژی: برای قطعیت در مورد سرطان انجام بیوپسی الزامی است. در این روش بافتی از زخم و یا تومور جدا می شود و برای بررسی های بیشتر به آزمایشگاه فرستاده می شود.  همچنین، اگر پزشک و یا دندانپزشک ناحیه غیر طبیعی در دهان پیدا کند، می تواند آزمایش سیتولوژی انجام دهند. برای انجام این کار، ناحیه غیر طبیعی را با یک برس سفت خراش می دهند (بیوپسی برس). سپس این نمونه برای بررسی به آزمایشگاه ارسال می گردد. 

تشخیص سرطان حنجره با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته مانند تصویربرداری و آندوسکوپی امروزه امکان‌پذیرتر شده است. با این حال، تاکنون هیچ روش تشخیصی 100% دقیق وجود ندارد و نیاز به بررسی‌های تکمیلی و دقیق‌تر ممکن است در برخی موارد احساس شود.

سرطان حنجره

درمان سرطان حنجره و گلو

تقریباً تمام سرطان‌های موجود در حفره دهان و حلق سرطان سلول سنگفرشی هستند. سلول های سنگفرشی سلول های صاف و نازکی هستند که پوشش دهان و گلو را تشکیل می دهند. اولین شکل سرطان سلول سنگفرشی «کارسینوم درجا» نام دارد. در این بیماری سلول های سرطانی فقط در لایه از سلول ها به نام اپیتلیوم به وجود می آیند. برای درمان سرطان حنجره با توجه به نوع تومور و میزان پیشرفت آن از روش های متعدد جراحی، شیمی درمانی و پرتودرمانی استفاده می شود. همچنین، گاهی ترکیبی از این روش ها به کار برده می شوند که به توقف سلولهای سرطانی در دهان و حنجره کمک کنند.

درمان سرطان حنجره با شیمی درمانی

شیمی درمانی روشی رایج برای کنترل سلول های سرطانی است. در این روش دارو به صورت خوراکی به بدن بیمار وارد می شود و این داروها به توقف رشد سلول های سرطانی در ناحیه حنجره کمک می کنند. به طور کلی شیمی درمانی برای درمان سرطان حنجره به صورت زیر انجام می شود:

  • به عنوان درمان اولیه (اصلی): شیمی درمانی می تواند برای درمان سرطان های پیشرفته حنجره همراه با پرتودرمانی تجویز می شود. این روش باعث می شود حنجره بیمار برداشته نشود و در نتیجه بیمار در زمان حرف زدن با مشکل دچار نمی شود. در واقع، شیمی درمانی می تواند برای بیمارانی مناسب باشد که برای جراحی خیلی بیمار هستند و یا نمی خواهند جراحی انجام دهند مورد استفاده قرار گیرد. 
  • پس از جراحی (شیمی درمانی کمکی): شیمی درمانی همراه با پرتودرمانی را می توان بعد از عمل جراحی برای از بین بردن سلول های سرطانی که ممکن است هنوز در ناحیه حنجره باقی مانده باشند اما در آزمایشات تصویر بردای نشان داده نمی شوند مورد استفاده قرار گیرند. این روش خطر بازگشت سرطان را کاهش می دهد. 
  • قبل از جراحی (شیمی درمانی نئوادجوانت یا القایی): شیمی درمانی را می توان به تنهایی و یا همراه با اشعه (شیمی درمانی نئوادجوانت) قبل از جراحی برای کمک به کوچک کردن یک تومور بزرگ به کار برد تا درمان را آسان کند و یا از بروز مشکلات دیگر جلوگیری نماید. 
  • برای سرطان پیشرفته موضعی: ممکن است شیمی درمانی برای کمک به تسکین علائم سرطان‌هایی که خیلی بزرگ هستند یا به حدی گسترش یافته‌اند که به طور کامل با جراحی برداشته نمی‌شوند، تجویز شود. 
  • برای سرطان متاستاتیک (سرطانی که به اندام های دیگر گسترش یافته است): شیمی درمانی می تواند برای سرطان حنجره که به نواحی خارج از ناحیه سر و گردن مانند ریه ها یا استخوان ها گسترش یافته است، به کار برده شود.

درمان سرطان حنجره با انجام جراحی

جراحی روشی معمول برای درمان سرطان حنجره و هیپوفارنکس است.. با توجه به مرحله سرطان، محل قرارگیری توده و سایر بافت های دیگر از این روش استفاده می شود.  روش هایی که برای جراحی سرطان حنجره به کار برده می شوند به شرح زیر هستند:

  • جراحی آندوسکوپی 
  • جراحی برای برداشتن تارهای صوتی
  • جراحی لیزر

درمان سرطان حنجره بدون جراحی

اگر به دنبال روش درمانی سرطان حنجره بدون جراحی هستید، باید بدانید شیمی درمانی گزینه ای است که پیش روی شما قرار دارد. شیمی درمانی روشی است که برخی از داروها به صورت خوراکی و یا تزریقی وارد بدن می شوند و این مسئله می تواند به مهار سلول های سرطانی کمک کند. البته باید بدانید گاهی شیمی درمانی درمان است و گاهی به عنوان روش درمانی قبل از جراحی به کار برده می شود. پزشک متخصص تنها کسی است که می تواند اطلاعات کاملی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهد.

سرطان حنجره

زنده ماندن با سرطان گلو و حنجره

شیمی درمانی از داروهای قوی کشنده سرطان برای آسیب رساندن به DNA سلول های سرطانی و توقف تولید مثل آنها استفاده می کند. این کار پس از تشخیص و اطلاع از سرطان حنجره انجام می شود. ممکن است برای کوچک کردن تومور قبل از جراحی یا رادیوتراپی یا در ترکیب با رادیوتراپی برای موثرتر کردن رادیوتراپی استفاده شود. همچنین می‌تواند برای درمان سرطان گلو و حنجره که پیشرفته است یا پس از درمان عود کرده است، استفاده شود. در این شرایط، می تواند علائم را تسکین دهد و ممکن است رشد سرطان را کند نماید.

داروهای شیمی درمانی معمولاً به صورت تزریق داخل وریدی هر 3 یا 4 هفته یک بار تا 6 ماه تجویز می شود که به درمان سرطان گلو و حنجره کمک می کنند. ممکن است لازم باشد در طول هر درمان چند روز در بیمارستان بمانید یا هر بار فقط برای یک ویزیت کوتاه به بیمارستان مراجعه کنید. شیمی درمانی گاهی می تواند به بافت سالم و همچنین بافت سرطانی آسیب برساند. این، متأسفانه، به این معنی است که عوارض جانبی شایع هستند، مانند:

  • احساس و بیمار بودن
  • ریزش مو
  • از دست دادن اشتها
  • اسهال
  • درد دهان و زخم های دهان
  • خستگی

شیمی درمانی همچنین می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف کند و شما را در برابر عفونت و بیماری آسیب پذیرتر کند. بنابراین مهم است که علائم عفونت بالقوه را به کلینیک خود گزارش دهید، مانند درجه حرارت بالا، لرز یا سرفه مداوم. همچنین باید از تماس نزدیک با افرادی که عفونت دارند خودداری کنید. عوارض جانبی شیمی درمانی پس از پایان درمان این سرطان بهبود می یابد.

تشخیص و درمان سرطان حنجره

اگر علائم تشخیص سرطان حنجره، مانند صدای خشن و درد هنگام بلع، دارید، پزشک عمومی شما در مورد علائم و سابقه پزشکی اخیر شما سوال خواهد کرد. آنها همچنین ممکن است داخل و خارج گلو را از نظر ناهنجاری‌هایی مانند توده‌ها و تورم‌ها بررسی کنند. اگر مشکوک به سرطان حنجره باشید، احتمالاً برای آزمایشات بیشتر به بخش گوش، حلق و بینی (ENT) بیمارستان محلی خود ارجاع داده می‌شوید. مؤسسه ملی بهداشت و مراقبت عالی توصیه می‌کند که هر فرد 45 ساله یا بالاتر که گرفتگی صدا و یا توده‌ای غیرقابل توضیح در گردن خود دارد، باید ظرف 2 هفته با یک متخصص ملاقات داشته باشد.

پس از تکمیل این آزمایشات، پزشک شما باید بتواند میزان سرطان را به شما بگوید. این به عنوان مرحله و درجه سرطان شناخته می شود. متخصصان مراقبت های بهداشتی از سیستمی به نام سیستم TNM برای مرحله بندی سرطان حنجره استفاده می کنند. T اندازه تومور را توصیف می کند، N توصیف می کند که آیا سرطان به غدد لنفاوی گسترش یافته است و M نشان می دهد که آیا سرطان به سایر قسمت های بدن گسترش یافته است یا خیر.

  • مرحله T به صورت یک عدد از 1 تا 4 داده می شود – تومورهای کوچک محدود به 1 قسمت از حنجره به عنوان تومور T1 و تومورهای بزرگ که به بافت های خارج از حنجره رشد کرده اند به عنوان T4 توصیف می شوند.
  • مرحله N به عنوان یک عدد از 0 تا 3 داده می شود – N0 به این معنی است که غدد لنفاوی تحت تأثیر قرار نمی گیرند، در حالی که مراحل N2 تا N3 به این معنی است که 1 یا بیشتر غدد لنفاوی تحت تأثیر قرار گرفته اند.
  • مرحله M به عنوان M0 یا M1 داده می شود – M0 به این معنی است که سرطان به سایر قسمت های بدن گسترش نیافته است و M1 به این معنی است که سرطان دارد

همچنین 3 درجه مختلف (1 تا 3) برای توصیف سرطان حنجره وجود دارد. سرطان‌های درجه پایین‌تر، مانند درجه 1، آهسته‌تر رشد می‌کنند و احتمال انتشار کمتری دارند. سرطان های درجه بالاتر، مانند درجه 3، به سرعت رشد می کنند و احتمال گسترش بیشتری دارند.

درمان سرطان حنجره به طور معمول به مدل و میزان سرطان بستگی دارد. درمان های اصلی رادیوتراپی، جراحی و شیمی درمانی است. اکثر بیمارستان‌ها از تیم‌های چند رشته‌ای متشکل از متخصصان استفاده می‌کنند که با یکدیگر همکاری می‌کنند تا بهترین راه برای ادامه درمان شما را انتخاب کنند. اعضای این تیم شما احتمالاً شامل یک جراح، یک انکولوژیست بالینی (متخصص در درمان غیر جراحی سرطان) و یک پرستار متخصص سرطان خواهد بود که مسئول هماهنگی مراقبت شما خواهد بود.

در مراحل درمان سرطان حنجره، ممکن است به جراحی گسترده و پیشرفته ای نیاز داشته باشید. احتمالاً از رادیوتراپی و شیمی درمانی به صورت ترکیبی استفاده می شود. در بعضی شرایط نیز ممکن است لازم باشد کل حنجره برداشته شود. در مواردی که شیمی درمانی مناسب نیست، ممکن است دارویی به نام ستوکسیماب استفاده شود.

تشخیص سرطان حنجره با دکتر فرشید اربابی

دکتر فرشید اربابی یکی از پزشکان حاذق و زبردست در زمینه تشخیص سرطان حنجره است. ایشان برای تشخیص و درمان از روش ها و متدهای روز دنیا استفاده می کنند. دکتر اربابی تا به حال به بیماران زیادی کمک کرده اند که به زندگی عادی خود بازگردند.

تا به اینجا تلاش کردیم اطلاعات کاملی را در مورد سرطان حنجره در اختیار شما قرار دهیم. این سرطان می تواند مشکلات زیادی را در بدن به وجود بیاورد. سرفه های مکرر و یا خونریزی در سرفه و کاهش وزن از جمله مواردی هستند که نشان میدهند شما به این بیماری مبتلا شده اید و باید به پزشک مراجعه کنید.

درمان سرطان حنجره با دکتر فرشید اربابی

برای ارتباط با دکتر فرشید اربابی می توانید با شماره هایی که در صفحه موجود هستند تماس برقرار کنید.

سوالات پرتکرار برای سرطان حنجره 

در این قسمت تلاش می کنیم به سوالات پرتکرار در مورد سرطان حنجره پاسخ دهیم.

عوارض جراحی سرطان حنجره چیست؟

این سرطان ممکن است عوارض و چالش های بسیار زیادی را برای بیماران به وجود بیاورد. کسانی که به این سرطان مبتلا می شوند وزن زیادی را از دست می دهند. زیرا به دلیل غده های سرطان که در حنجره آنها به وجود می آید به سختی می توانند غذا بخورند و غذا خوردن همراه با خونریزی خواهد بود. همچنین، ابتلا به این سرطان باعث می شود که افراد در زمان صحبت کردن دچار مشکلات زیادی شوند و در بسیاری از موارد ممکن است حتی برای مدت ها دیگر صحبت نکنند.

سرطان گلو در چه نواحی به وجود می آید؟

ممکن است این سولا برای شما به وجود بیاید که این سرطان کدام بخش هایی از بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر اکنون جلوی آینه بروید و دهان خود را باز کنید به خوبی می توانید ابتدای حنجره را مشاهده کنید. لوله حنجره تا پایین که گردن شما قرار دارد گسترش یافته است. به طور کلی؛ حنجره از 4 بخش تشکیل شده است:

  • سوپراگلوت
  • گلوت
  • ساب گلوت
  • هیپولارنکس

زمانی که فردی به این سرطان مبتلا می شود ممکن است تمامی بخش ها و یا تنها بخشی از آن دچار سرطان شود و مشکلات زیادی را برای سلامتی به وجود می آورد.

علائم سرطان حنجره در چه سنی مشاهده می‌شود؟

این سرطان از جمله سرطان هایی است که در هر سنی ممکن است رخ دهد. در گذشته تصور می شد این سرطان در سنین بالای 50 سال رخ می دهد، اما امروزه، مشخص شده است که حتی جوانان ممکن است به این بیماری مبتلا شوند و همین امر آسیب پذیری بدن را در برابر این سرطان نشان می دهد. بر اساس آما احتمال بروز این سرطان در افراد زیر 55 سال 25 درصد است و احتمال بیشتری وجود دارد که افراد بالای 50 سال به این بیماری مبتلا شوند.

سرطان گلو چقدر شایع است؟

بر اساس اطلاعاتی که در این زمینه انتشار یافته است شدت شیوع این سرطان در مردان دو برابر زنان است. به همین دلیل، مردان باید به انجام تست های غربالگری اهمیت بیشتری بدهند.

آیا فرد مبتلا به سرطان حنجره می تواند صحبت کند؟

در صورتی که این سرطان تارهای صوتی را تحت تاثیر قرار دارد، افراد مبتلا به این بیماری نمی توانند صحبت کنند.

شناخت انواع تومورها در درمان سرطان حنجره

برای شناخت تومورها آزمایش بیوپسی یا سیتولوژی انجام می شود. سپس نمونه بافت به آزمایشگاه ارسال می گردد تا نوع تومورها و میزان پیشرفت آنها مشخص گردد.

 چه کسانی در معرض سرطان حنجره هستند؟

افرادی که سیگار زیاد می کشند و الکل می نوشند در معرض ابتلا به این سرطان قرار دارند. همچنین، کسانی که به ویروس HPV مبتلا هستند احتمال بیشتری وجود دارد که به این سرطان مبتلا شوند.

چگونه از سرطان حنجره و گلو پیشگیری کنیم؟

انجام معاینات منظم دهان دهان، عدم استعمال دخانیات و برقراری رابطه جنسی محافظت شده از جمله مواردی هستند که خطر ابتلا به این سرطان را کاهش می دهند.

در نهایت، تشخیص سرطان حنجره در مراحل ابتدایی و ترتیب درمانی مناسب می‌تواند بهبود و پیش‌بینی مثبت برای بیمار فراهم کند. به یاد داشته باشید که مراجعه به پزشک در صورت بروز هرگونه علامت و علایم مشکوکی از جمله تغییرات در صدا و سختی در بلعیدن بسیار مهم است. منظم بودن در برگزاری معاینات پزشکی و اجرای تست‌های معمولی نیز از جمله اقداماتی است که می‌تواند در شناسایی زودهنگام سرطان حنجره کمک کند.